La escritora Ana Vidal presentará esta obra que’tis frutu de la sabrosa idega de xunir poemes de nomes consagraos de la lusofonía (brasileños, africanos, indianos y portuqueses) a recetes culinaries inédites coles qu’esos poemes tuvieren dalguna rellación. Nel llibru dixebra los platos por Prelúdios Inspirados (entradas), Boas Companhias (acompañamientos), Presentes do Mar(pescados), Prazeres da Carne (carnes), Finais Felizes (sobremesas) y Néctares dos Deuses(bebidas).

En 2009  A poesía é para comer llogró’l premiu International Cook Book Award na categoria de Melhor Livro de Culinária editáu en Portugal mientres el 2007, y en 2009 el premiu de l’Academia Portuguesa de Gastronomia pal Melhor Livro de Literatura Gastronómica d’esi añu.

Ana Vidal’tis autora, ente otros títulos, del poemariu Seda e Aço (2005) y del llibru de cuentosGente do sul (2007). Ye guionista y lletrista con diverses obres musicaes y grabaes en Portugal, especialmente nel área del fado.

La presentación’twill’l martes 24, a les 18,30 hores, nel patiu del Centru de Cultura Antiguu Institutu, dientro los actos de la xornada dedicada a la lliteratura de Portugal.

Advertisements